Translate

30 Temmuz 2013 Salı

Güzellik üzerine

Gelişen teknoloji ile birlikte geniş kitlelere ulaşma olanağı artmış ve belirli fikirler daha rahat bir şekilde insanlara benimsetilmeye başlamıştır.Güzellik olgusu sosyal medya ,düzenlenen güzellik yarışmaları,televizyon programları gibi faktörlerin de etkisiyle insanlara sadece fiziksel bir özellik olarak gösterilmiştir.

Günümüzde özellikle gençler arasında güzellik kavramı önemli bir yer teşkil etmekte,insanlar daha güzel olmak,daha iyi görünmek için çaba sarf etmektedirler.Peki güzellik nedir?Güzellik gerçekten sadece fiziksel bir özellik midir? Gelin güzelliğin kelime anlamına beraber bakalım.Güzellik kelime anlamı olarak; 1)bir zevk, coşku, hoşlanma duygusu uyandıran nitelik 2)Okşayıcı söz veya davranış, iyilik, yumuşaklık 3)Ahlak ve fikrî nitelikleriyle hayranlık uyandıran şey anlamlarına gelmektedir.Yani güzellik çoğumuzun düşündüğünün aksine sadece dış görünüşümüz ile ilgili bir kavram değil,kişisel gelişim düzeyimiz,kültürümüz,başka insanlara neler katabildiğimiz,kaç kişinin hayatında olumlu bir rol oynayabildiğimiz,bu dünyayı terk edeceğimiz gün arkamızda neler bırakabildiğimiz ile ilgilidir.

Dünya üzerinde yaklaşık 7 milyar insan olmasına rağmen bu insanların her biri farklı özelliklere,farkı zevklere,farklı hayat tarzlarına,farklı beğenilere,farklı inançlara ve saymadığım daha bir çok farklılıklara sahiptirler. Her insan içinde çeşit çeşit farklı mücevherler barıdıran bir hazineyken güzellik kavramını sadece fiziksel olarak düşünmek ne kadar mantıklıdır?Elbette fiziksel olarak güzel görünmek hepimizin istediği bir şeydir ancak güzellik fiziksellikten ibaret değildir.
Hepimiz sahip olduğumuz ve bize özgü olan özelliklerimizle ne kadar güzel olduğumuzun farkındamıyız acaba.Bizi güzel,zengin kılan şey farklılıklarımız iken örnek model olarak gösterilen tek tip insanlara dönüşmeyi istemek,farklılıklarımızı ortadan kaldırmaya çalışmak,kendimize yaptığımız haksızlıktır.

Gelin bazı önyargılarımızı bugün yıkalım.Dış görünüşümüze elbette önem verelim ama güzelliğin sayısız etkeninden sadece bir tanesinin o olduğunu bilerek.Bol okuyalım bol araştıralım,sadece kendimiz için değil,her birimiz birbirimiz için güzellikler yapalım.Bir başkasının hayatında olumlu bir etkiye sahip olmak için çalışalım.Güzellik dolu günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder