Translate

12 Eylül 2013 Perşembe

Bugün Günlerden: Ekip Kuruldu! İlk Toplantım, İlk Heyecan :))



               Bilirsiniz proje ekipleri genelde zor kurulur fakat bu zorluğun karşılığında alınanlar çok özeldir. Bu ekipler çok farklı kişiliklerde ve farklı farklı yeteneklere sahip insanları birleştirdiği ve bu kişilerin beraber etkili bir şekilde çalışmalarını desteklediği için çok verimlidir. Bu verimliliğe elbette ki ekip üyelerinin desteğinin, onlardaki sorumluluk bilincinin ve birbirleriyle olan sağlam ilişkilerinin katkısı yadsınamaz. Bir ekipte bulunması gereken temel özelliklerin bilincinde gençler olarak bizler, ilanımızda hayalimizdeki ekip arkadaşlarımızı "sorumluluk sahibi, farklılıklara saygı duyan ve iletişime geçilmesi kolay biri" olarak tanımlamıştık ve bu ilanımız birçok arkadaşımız tarafından ilgi gördü. Ekibimize katılan diğer iki arkadaşımız Mustafa Kürşat ve Caner'di. Fakat henüz ekibimiz tamamlanmamıştı. Çalışmalarıyla ve iletişim yeteneğiyle öne çıkan Ahmet arkadaşımızı da ekibimizde görmek istemiştik. Ahmet bu teklifimize çok sıcak yaklaştı ve ekibimiz 7 kişiyle tamamlanmış bulunmaktaydı. 7 sorumluluk sahibi, çalışkan ve farklı alanlarda yetenekli arkadaşla güçlü enerjisi olan sağlam bir ekip olmuştuk . Bize dağlar dayanmazdı :)) 

                Sırada proje konumuzu belirlemek ve çalışmalara hızlı ve hevesli bir şekilde başlamak vardı...

              İnsanlarla ilk tanışma zordur. Nasıl davranacağımı bilemeyiz, bazen elimiz ayağımıza dolaşır, ne diyeceğimizi şaşırırız. Bu yüzden de bir çoğumuz yeni insanlarla tanışmak istemeyiz. İlk toplantımızda enerjimiz o kadar yüksekti ki biz bunların hiçbirini yaşamadık :)) Hatta hemencecik de çalışkan arılar gibi ortaya proje fikirleri ortaya saçmaya başladık... Hangi fikre tutunacağımıza karar veremiyorduk. Fakat bir anda Merve'den öyle bir fikir çıktı ki... BOOM! Bir anda hepimizin aklına yattı. Projemize göre insanlar sahip oldukları her şey ile güzeldi. Farklı özellikler insanları güzel yapıyordu, belirli kalıplar değil! Projemiz ortaokul öğrencilerini ele alacak olsa da aslında bu her yaştan kişinin öğrenmesi gereken bir olguydu... Biz güzeldik; çünkü biz bizdik!

              Proje fikrimiz hazırdı ve şu an yapmamız gereken proje ofisindeki tecrübeli hocalarımızdan yol haritası çizmede bize yardımcı olmalarını istemekti. Proje ofisine gittiğimizde hocalarımız ekibimizin enerjisini çok beğendiğini söyledi ve bu durum bizi çok mutlu etti. Proje fikrimize de sıcak baktı hocalarımız ve bu sayede projemizin fikir aşaması tamamlanmış oldu. Bu aşamadan sonra yapacaklarımız proje adı projenin amaçları, sonuçları, proje kapsamında yapılacak faaliyetler ve projenin yerele yapacağı katkı konusunda kafa yormaktı..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder