Translate

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Kendin Gibi Olma Mevzuu, Bölüm 1


    Türk büyüğü Tarkanın "Başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin!", Sting ağabeyimizin  ise  " Be yourself no matter what they say." diye ifade ettiği durumdur.
     Söylerken çok artist olan bu durumun uygulamaya geldiğinde oldukça zorlayıcı olduğunu görürüz. Sorsanız "dudaklarını büzüştürüp Facebook profil fotoğrafı koyan" her hanım kızımız, olduğu gibi olduğunu söyleyecektir. Üniversiteye gelince saç sakalı uzatan delikanlıysa " hayatım boyunca hep saçı sakalı salmak istemiştim, şimdi karışan görüşen yok oh be!" diyerek ne kadar kendine has içinden geldiği gibi davrandığını söyleyecektir. Bu arkadaşlarımız okullarını bitirip artık iş hayatına başladıklarında profil fotoğraflarında dudaklarını büzmeyecek ve gayet prezentabl bir görünüşe kavuşacaktır. Eğer meslek hayatındada büzgülü fotoğraf koymaya, saçalrını uzatmaya devam ederlerse maalesef kimse onları ciddiye alıp iş güç sahibi yapmayacaktır.Bazı dostlarımızsa,lise dönemlerinde içlerinden geldiği için(!) kullandığı " kalp yağsın sana aşkomları, naber hacıları" unutacak üniversitede asla kullanmayacaktır. Çünkü eğer bu kelimeleri üniversitede kullanırsa onun için ergen diyeceklerdir, dostlarımız üniversiteyi kazandığı an ergenlikten çıkmıştır. Velhasılıkelam, etrafımızdakilerin çoğu(bizde dahil) bir benzeme, ortama ayak uydurma çabası içerisindeyiz. Farklılaştığımız an toplum tarafından dışlanacağımızdan korkuyoruz. Yada kenara çekilip bizi izleyecekler hal ve hareketlerimize güleceklermiş gibi.

Penguenimiz, çevresindekiler için "garip,çirkin" olabilir ama bizim için "eğlenceli ve güzel" olmadığını kim iddia edebilir ki?
İçimizden gelerek yaptığımız hareketler toplum tarafından garip karşılanabilir hatta dışlanabiliriz. Ama bunun bize sağladığı huzuru, mutluluğu başka ne sağlayabilir ki? Ve inanın ki abilerim ablalarım, kendiniz olduğunuz zaman öyle bir ışıldayacaksınız ki size ilk başta gülenler sonra size hayran kalcak.
Bölüm 1'in sonuna gelirken, konumuzla oldukça alakalı ve çok sevdiğim bir videoyu sizinle paylaşcağım.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, bir hatamız olduysa affedin efendim*)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder